• RKDEO visclub vist met sponsoren

  In verband met het vijftig jarig bestaan van de RKDEO visclub werd zondag een viswedstrijd gehouden samen met de sponsoren van de loop der jaren. De viswedstrijd was vanaf 11 uur tot 2 uur aan de Vliet. Gevist werd met koppels en bij sommige was de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ maar bij een ander ging het er fanatiek aan toe en werd alles uit de kast gehaald om de vissen in het leefnet te krijgen.

  Meer foto’s kijk hier

 • De ontvangst was in het RKDEO clubgebouw en werden de koppels ingedeeld en kon er een voorspelling gedaan worden hoeveel er gevist zou gaan worden. Na een bakje koffie en taart werd de koers gezet richting Leidschendam en waren de vakken uitgezet aan de Vliet. Voertje in het water en de hengels erin. Over het algemeen werd het eerste uur nog leuk gevangen maar de laatste twee uur was het moeizaam en werd er enkele grote vissen uit het water gehaald.

  Tussendoor was er een grote plensbui maar werd er gewoon doorgevist en toen de klok twee sloeg hengels uit het water, spullen opruimen en werd de vangst per koppel gewogen.

  Na afloop van de viswedstrijd was in het RKDEO clubgebouw weer een samenkomst met partners voor de prijsuitreiking en een BBQ. Ook andere sponsoren die niet met de viswedstrijd hadden meegedaan waren uitgenodigd met partners.

 • Na een korte speech van Ruud Bakker kreeg Rogier van Venrooij de microfoon namens de sponsoren van de RKDEO Visclub. Van Venrooij memoreerde dat er 7 RKDEO leden zijn die ook 50 jaar lid zijn van de RKDEO visclub waarvan een aantal ook al 50 jaar een bestuursfunctie vervullen. Het familiebedrijf van Venrooij heeft er 100 jaar over gedaan om een koninklijke onderscheiding te krijgen dus het zal voor deze RKDEO visleden nog wel even duren. Van Venrooij is niet nu alleen sponsor maar zijn vader was ook voorzitter van RKDEO toen het initiatief geboren werd om een visclub binnen RKDEO op te richten. Voorst memoreerde van Venrooij het belang van sponsoren voor een vereniging en noemde wat voorgaande sponsoractie van de RKDEO visclub. Van Venrooij had genoten van deze dag met de viswedstrijd en het gezellige samenzijn.

  In totaal werd door 19 koppels 57,2kg gevangen en de minste vangst was 460gram en de grootste vangst was 12,610kg. Het eerste koppel was Rinus Verlangen en Willem Mensen met 12,610kg, tweede waren Geert Goeman en Geert Pakvis met 7,3 kg en derde koppel was Michael van der Kooij en Johan van Leeuwen met 6,4kg.