RKDEO boekt historische overwinning 

Zondag werd in de Kikkerpolder het Leidse UVS met 0-1 verslagen. Door deze overwinning behaalde RKDEO voor het eerste 3 punten in één wedstrijd in de 1e klasse. Spelers, staf en begeleiding vierde de overwinning alsof het een kampioenschap was.

 

Op een sombere zondagmiddag ging de spelersbus richting Leiden om aan te treden tegen het Leidse UVS. UVS staat momenteel in de middenmoot en RKDEO bekleed, zoals bekend, de laatste plaats in de 1e klasse. Ondanks het feit dat RKDEO met deze overwinning historie schreef en het puntenaantal meer dan verdubbelde bleef het helaas onderaan staan in de ranglijst.

 

In de eerste helft had RKDEO in de openingsfase het geluk aan haar zijde. Door een ongelukkige touche door Rob van Hagen op Jochie Sebrechts legde scheidsrechter Jos Straver de bal resoluut op de stip. Gelukkig voor RKDEO ging de bal op de paal en bleef de bril-stand op het score bord staan. Hierna golfde het spel heen en weer waarbij UVS constant druk zette op het RKDEO doel. RKDEO bleef door strijd en inzet overeind en bereikte, met nog steeds de brilstand op het scorebord, de rust.

 

In de tweede helft begon RKDEO sterker aan de wedstrijd maar moest RKDEO goalie Niels van Schie ook een aantal keren reddend optreden om een achterstand te voorkomen. Voorin maakte A-junior Quincy Tjaden het de UVS verdediging knap lastig en achterin stond Jerome Alderding (ook A-junior) alsof hij al jaren in de hoofdmacht speelt, ook zijn mannetje. Door personele problemen maakte ook tweede elftal speler Roy van der Kraan weer zijn opwachting in de hoofdmacht en nam moeiteloos de hem toegewezen positie in.

 

Wegens de miezer regen was de tribune goed gevuld en moest het meegereisde RKDEO publiek bijna tot het einde wachten voordat het zou kunnen juichen. Tien minuten voor tijd was RKDEO in de aanval en via Rick de Bruijn werd er in eerste instantie op het doel geschoten maar deze inzet kon door de UVS keeper Danny de Groot nog weggewerkt worden. De bal werd opnieuw vanaf de rechterkant voorgegeven richting 2e paal waar Rick de Bruijn was blijven hangen en kon het lederen speeltuig nu wel tussen twee UVS verdedigers en langs keeper de Groot tegen de touwen schieten, 0-1. Daarna was het voor RKDEO nog een tiental helse minuten voordat het verlossende eindsignaal, van de overigens prima fluitende scheidsrechter Jos Straver, te horen was. Spelers, staf en begeleiding sprongen elkaar in de armen alsook het meegereisde publiek om deze overwinning te vieren.

 

RKDEO is in de ‘winning’-mood, vorige week werd er geoefend tegen Schipluiden en werd er met 5-3 gewonnen en in de competitie wedstrijd van vandaag werd er eveneens met strijd en inzet een overwinning behaald. Wellicht heeft RKDEO trainer Tjaden nu het team op de rit staan en kan het met vertrouwen koploper VOC thuis ontvangen, als er uit hetzelfde vaatje als vandaag getapt gaat worden blijven de punten in Nootdorp.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

De statistieken:

UVS – RKDEO 0-1 (0-0)

81. 0-1 Rick de Bruijn

 

De opstellingen:

UVS: De Groot, Berdai, Onderwater, Verlaan (71. vd Poel), vd Weyden, Akhamrane, Mink, Parami, Sebrechts, Yazici, Neuteboom.

RKDEO: van Schie, vd Kraan, Tonkes, Greeve, Alderding, van Hagen, vd Lee (62. de Haan), de Bruijn, van Noppen (79. Ramlal), vd Spek, Tjaden.

 

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: Dhr. J. Straver

 

De uitslagen:

VELO – Nieuwerkerk                         1-2

Kocatepe – FC Boshuizen                  UITG

Excelsior’20 – PFC                            3-3

VOC – SJC                                       4-2

UVS – RKDEO                                  0-1

Neptunus/Schiebroek-ADO Den Haag 1-2

Magreb’90 – De Meern                      1-1

 

De stand per 3 februari 2013:

VOC                                        12-31

Magreb’90                               13-25

FC Boshuizen                           12-22

Nieuwerkerk                            13-22

De Meern                                13-21

Neputunus/Schiebroek             12-20

UVS                                        14-19

SJC                                         13-18

VELO                                       14-16

Kocatepe                                 11-15

Excelsior’20                             13-14

ADODen Haag                          13-14

PFC                                         13-12

RKDEO                                    14- 5

 

Meer foto's kijk hier 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.