• Verslag Champions League 14 mei 

  Op zondag 14 mei op moederdag was het alweer de 4e ronde van RKDEO Champions League. 

   De volgende wedstrijden stonden op het programma.

  Real Madrid - Borussia Dortmund
  De wedstrijd tussen Real en Dortmund startte met een goeie goal van Dortmund. Ondanks dat Real voor rust  langszij kwam zette Dortmund de tweede helft aan en zorgde voor een klinkende 1-4 overwinning.

  Chelsea - Real Madrid
  Real en Chelsea waren aan elkaar gewaagd en het stond lang gelijk: 3-3. Uiteindelijk trok Chelsea, de uiteindelijke groepswinnaar de overwinning over de streep. Alle Real goals werden overigens door Benjamin gemaakt. Real gaat volgende week strijden om plek 5 in de eindklassering.

  Chelsea - Juventus
  Juventus had het erg lastig tegen Chelsea, het werd 0-3 met name door het goede samenspel. Daley Lelyveld was de uitblinker die de goals voor zijn rekening nam. Chelsea had een nieuwe aanwinst, Rayan el Moukadam die erg goed bij het team past. Chelsea is als groepswinnaar geplaatst voor de finale.

  Barcelona - Bayern München
  Dit was wel de kraker van de middag, het gevecht om de 2e plaats. Bayern stond in punten achter op Barcelona. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Bayern de score opende. Barça kwam vrijwel direct langszij en had het geluk aan hun zijde dat Bayern niet meer tot scoren kwam. Barça mistte Pepijn vanwege en blessure wat voor Barcelona een behoorlijke aderlating was. Bayern gaf gas en trof 3x de paal door Jens (2x) en Daan (1x). De eindstand was 1-1. Genoeg voor Barcelona om zich te verzekeren van een finaleplaats.

  Barcelona - Borussia Dortmund
  Dortmund had nog wat goed te maken met Barcelona. Barça pakte vrij snel de voorsprong. Dortmund pakte de volle winst met 2-1. Het plezier in beide teams was terug te zien in het veld.. Omdat Barcelona de finaleplaats niet meer kan ontlopen, wist het dat het op 1e pinksterdag om de cup kan gaan spelen tegen Chelsea.

  Bayern München - Juventus
  De Duitsers wilde in hun laatste poulwedstrijd goed voor de dag komen. Het gemis van Kenji verdween snel toen Daan de score voor Bayern opende. Ook de 2-0 en 4-0 stonden nog voor rust al op zijn naam, een loep zuivere hattrick dus. Jens deed nog een duit in het zakje en bepaalde samen met Daan de eindscore op 8-0. Bayern mag zich op gaan maken voor het gevecht om het brons tegen Dortmund. Juventus speelt tegen Real om plek 5.

   

  Op DEO-dag, zondag 28 mei  zien de finales er dan ook als volgt uit:

  Grote finale              Chelsea – Barcelona            

  3e en 4e plaats        Bayern München - Borussia Dortmund

  5e en 6e plaats        Juventus -  Real Madrid      

  De finales worden gespeeld vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur op het hoofdveld tijdens pauze DEO-dag

   

   

   Uitslagen 14 mei 2023

   

  Real Madrid

  Borussia Dortmund      

  1-4

  Barcelona

  Bayern München

  1-1

  Juventus

  Chelsea

  0-3

  Barcelona

  Borussia Dortmund                      

  1-2

  Juventus  

  Bayern München

  0-8

  Chelsea

  Real Madrid                                                                              

  4-3

   

  Eindstand per 14 mei  2023

   

   

   

   

   

  Chelsea

                                             

  Barcelona

   

   

   10   -   24

   

  10   -   19

   

   

   

   

   

   

  Bayern München                        

    

  10  -    16

   

   

   

  Borussia Dortmund                                     

   

  10   -    10

   

   

   

  Juventus

   

   

  10   -     9

   

   

   

  Real Madrid                       

           

          10   -     8 

   

   

  Verslag Champions League 16 april 2023

  Op deze dag werden er verschillende wedstrijden gespeeld door verschillende teams. Chelsea begon de dag als lijstaanvoerder in de CL en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Daley Lelieveld was weer opgesteld als topscorer in de spits en dit beloofde een mooie dag te worden. In de eerste wedstrijd van de dag won Chelsea overtuigend door knap verdedigend werk van Thijs de Vries en goed bezet en hard werkend middenveld. Daley Lelieveld scoorde mooie goals en goalie Rami Lekfif deed het ook goed. De tweede wedstrijd tegen Barcelona werd helaas verloren, ondanks een prachtige goal van Daley Lelieveld. De afsluitende wedstrijd werd gewonnen door het goede samenwerken van het team, een splijtende pass van Thijs en de afronding van Daley. Het was een mooi resultaat en het team was trots op hun prestaties.

   

  Real Madrid begon de dag met de tweede classico tegen Barcelona. De wedstrijd werd uiteindelijk 3-1 voor Barcelona. De tweede wedstrijd tegen Juventus werd met 1-0 verloren ondanks goed samenspel en mooi keeperswerk. De derde wedstrijd tegen Bayern München ging gelijk op en eindigde in een 0-0 stand.

   

  Barcelona begon de dag met een snelle 1-0 achterstand tegen Real Madrid, maar wist de stand nog voor rust om te buigen naar 1-2. De tweede helft ging mooi gelijk op en Barcelona wist nog een derde treffer te maken, waardoor de eindstand uitkwam op 1-3. De tweede wedstrijd tegen Chelsea werd gewonnen na een spannende wedstrijd met een ruststand van 1-1. De derde wedstrijd tegen Juventus werd een doelpuntenfestijn met vier verschillende 

   

   

   

   

  spelers van Barcelona die wisten te scoren. Juventus redde nog de eer met een schitterend tegendoelpunt.

  Bayern speelde in hun tweede wedstrijd tegen Chelsea enorm goed, maar toch ging Chelsea er met de overwinning vandoor. In de tweede wedstrijd tegen Dortmund werd niet gescoord, ondanks veel kansen aan beide zijden. De derde wedstrijd van de dag tegen Real Madrid eindigde ook in 0-0. Beide teams waren tevreden over het spel van hun teams en zagen dat het samenspel steeds sterker werd.

  Al met al was het een dag vol spannende wedstrijden en mooie prestaties van de verschillende teams. Chelsea blijft aan kop in de CL, Barcelona ligt op koers voor de finale en Bayern en Real Madrid hebben laten zien dat ze sterker worden en steeds beter samenwerken.

   

   Uitslagen 16 april 2023

  Barcelona

  Real Madrid

  3-1

  Juventus

  Borussia Dortmund      

  1-4

  Chelsea

  Bayern München

  3-0

  Juventus

  Real Madrid

  1-0

  Bayern München

  Borussia Dortmund                      

  0-0

  Barcelona

  Chelsea

  3-1

  Chelsea

  Borussia Dortmund                      

  1-0

  Real Madrid                                                                              

  Bayern München

  0-0

  Juventus  

  Barcelona

  1-9