Algemene informatie zaalvoetbal

 

Het zaalvoetballen binnen RKDEO heeft uitsluitend een recreatief karakter, dat wil zeggen geen trainers en geen selectiebeleid. Jeugdleden (jonger dan 16 jaar) komen niet in aanmerking voor zaalvoetbal.

Thuiswedstrijden worden in onze RKDEO sporthal gespeeld. De speelavonden voor de thuis wedstrijden zijn op maandag en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur (aanvangstijden) De speeltijd van een wedstrijd is 2x 25minuten met maximaal 5 minuten rust. Uitwedstrijden kunnen op elke avond van de week gepland worden, van maandag tot en met vrijdagavond.

 

Zaalvoetbalcommissie

Voor vragen en opmerkingen kunnen jullie terecht bij de zaalvoetbalcommissie
die bestaat uit de volgende personen:

Aad van de Sande,
Tel. 06.22167114. Wedstrijdsecretaris.
E mail: zaalvoetbal@rkdeo.nl
Peter van de Sande,
Jean Paul de Vreede

 

 

Zaaldiensten en fluiten van wedstrijden

Alle teams van de zaalvoetbal worden ingedeeld om zaaldienst en bardienst te draaien. Dit houdt in zaal openen, scheidsrechter ontvangen of eventueel zelf fluiten, kleedkamers na elke wedstrijd aanvegen en zorgen dat alles volgens de regels verloopt. Na afloop dien je de zaal en kleedkamers weer schoon af te sluiten en de sleutel achter de bar in te leveren. Per team behoren er dan ook 2 personen aanwezig te zijn. EÈn om eventueel de wedstrijd te fluiten en ÈÈn om rest te regelen. Zie verder hoofdstuk 17 (draaiboek zaaldienst). Bij de bardienst dient er minimaal 1 persoon om vanaf 18.30 uur op maandagavond aanwezig te zijn om bardienst te draaien. De dames worden alleen bij de bardienst ingezet en zodoende daar egelmatiger ingezet.

 

RKDEO tenue/sponsoring

Ieder team van RKDEO zaalvoetbal speelt in het vastgestelde RKDEO tenue bestaande uit geheel rode sokken, een geheel rode broek en een wit shirt met het RKDEO embleem. Deze zijn verkrijgbaar in de RKDEO shop. Elk lid dient ten alle tijden een blauw reserve shirt bij zich te hebben!! Er dient gespeeld te worden op zaalschoenen zonder zwarte zool. De naam van de eventuele sponsor mag wel in een afwijkende kleur worden gedrukt. Wanneer je met een sponsor in zee wilt gaan dien je de sponsorcommissie hiervan op de hoogte te stellen.

 

Invalbeurten van spelers in een ander team

Een speler mag alleen invallen wanneer hij of zij een spelend lid is van de RKDEO zaalvoetbal en in principe alleen in een hoger team. Dit geldt niet voor spelers uit teams in de laagste klasse. Deze spelers mogen in elk ander team invallen. 

 

Schoonmaken kleedkamer/sporthal

Ieder team dient na zijn wedstrijd de eigen kleedkamer en die van de tegenstander droog te maken met de trekker die in elke kleedkamer aanwezig is.

 

 

Strafformulieren

Voor de volgende zaken dien je een strafformulier in te vullen,
a. Een weggestuurde speler. Zowel van je eigen team als van de tegenstander.
b. Een gestaakte wedstrijd.
c. Een team komt niet opdagen.

De formulieren liggen in het kastje in de zaal of zijn verkrijgbaar bij Aad van de Sande.
Dit geldt ook voor uitwedstrijden.

 

Tot slot

Wij hebben getracht om met bovenstaande informatie zoveel mogelijk praktische gegevens te vermelden die direct met de zaalvoetbal te maken hebben. Mocht u fouten tegen komen of suggesties en ideeÎn hebben voor de volgende uitgave vernemen wij dit graag van u.Zijn er onder u die meerdere wedstrijden willen fluiten of andere taken van de zaalcommissie op zich willen nemen schroom niet en laat het ons weten.

 

De Zaalvoetbalcomissie.